Sekteleider en moordenaar Charles Manson "ernstig ziek"

Charles Manson, de 82-jarige Amerikaanse sekteleider uit de jaren 60 die veroordeeld is voor verschillende moorden, zou ernstig ziek naar het ziekenhuis overgebracht zijn. Dat melden de showbizzwebsite TMZ en de krant Los Angeles Times.
THE ASSOCIATED PRESS2012

Charles Manson werd volgens verschillende Amerikaanse media van de gevangenis van Corcoran in Californië overgebracht naar het ziekenhuis met met "gastro-intestinale problemen". Hij zou er erg aan toe zijn.

Een woordvoerster van het gevangeniswezen in Californië weigert meer commentaar te geven, maar verklaarde wel dat Manson nog leeft.

Manson was in de jaren 60 de leider van de sekte "Mansons Family", een soort van commune in de woestijn van Californië bestaande uit jongeren die van huis waren weggelopen of werden verstoten door de maatschappij. Ze werden in 1971 veroordeeld voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski Sharon Tate en zes anderen tijdens een moordpartij tijdens twee nachten in augustus 1969.

Manson slaagde er zelfs in de gevangenis nog in om volgers aan te trekken. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel nog voordat het huwelijk plaatsvond.

Manson en vier leden van zijn Family werden oorspronkelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zit sinds 1971 in de gevangenis en komt pas in 2027 in aanmerking voor een vervroegde vrijlating.

Meest gelezen