Student start crowdfundingsactie "Help Robbe De Hert"

Een student en een kennis van regisseur Robbe De Hert zijn een geldinzamelingsactie gestart om zijn droom, de voltooiing van de docu "Hollywood aan de Schelde", te vervullen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Dag Allemaal publiceerde deze week een emotioneel interview met de regisseur die aan lager wal is geraakt en al zijn geld in zijn laatste project heeft gestoken.
BELGA

Het gaat de jongste jaren niet goed met de intussen 74-jarige Robbe De Hert. De regisseur van Vlaamse filmklassiekers als "De Witte van Sichem", "Blueberry Hill" en "Lijmen/Het been" leeft intussen in een schamel appartement en komt de dag niet meer door zonder morfine tegen de pijn in zijn knieën.

In een openhartig interview met Dag Allemaal deze week deed Robbe De Hert zijn verhaal. De regisseur voelt zich miskend als artiest en vreest dat hij zijn grote documentaire film "Hollywood aan de Schelde" niet zal kunnen realiseren.

De Hert heeft naar eigen zeggen zelf 100.000 euro in de film geïnvesteerd en kan de film afwerken met nog eens 100.000 euro. De cineast begrijpt niet dat het Vlaams Audiovisueel Fonds die steun niet wil ophoesten.

De noodkreet van Robbe De Hert is niet in dovemansoren gevallen. Het Nieuwsblad meldt dat een student en een kennis van De Hert een crowdfundingscampagne hebben opgezet om geld in te zamelen voor de voltooiing van "Hollywood aan de Schelde". Intussen hebben al elf mensen in totaal 240 euro gestort.

Meest gelezen