Tesla mist prognoses

De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla heeft zijn eigen prognoses voor het vierde kwartaal gemist, zo maakte het bedrijf van techmiljardair Elon Musk bekend. In België zouden de registratiecijfers tegenvallen, blijkt uit cijfers van Febiac.
Xinhua/Photoshot. All rights reserved.

Tesla verkocht vorig jaar in totaal 76.230 auto's, waarvan 22.000 in de laatste drie maanden. Dat is minder dan de 24.500 in het derde kwartaal en beneden de prognoses van 25.000 verkochte voertuigen. De automaker had nochtans op minstens 80.000 verkochte wagens gemikt in 2016. Volgens Tesla hebben problemen met hardware voor het nieuwe systeem van de automatische piloot vertragingen veroorzaakt.

Ook in België stokt de verkoop van Tesla-wagens. Zakenkrant De Tijd pakte vanochtend uit met cijfers van Febiac (de federatie van de Belgische auto- en tweewielerindustrie). Vorig jaar zijn 859 Tesla's ingeschreven, 39 meer dan in 2015. Maar dat de verkoop achteruitgaat, ontkent Tesla België. Volgens de woordvoerster zijn de cijfers een gevolg van de levertijd van ongeveer 3,5 maanden.

Musk blijft ambitieus

Tesla bouwde vorig jaar 83.922 wagens: 64 procent meer dan het jaar daarvoor. Musk heeft ambitieuze plannen: in 2018 moeten er een half miljoen Tesla's van de band rollen, tegen 2020 een miljoen.

Meest gelezen