Apple verwijdert app van New York Times in China

De Amerikaanse technologiereus Apple heeft de app van de Amerikaanse krant The New York Times verwijderd uit de Chinese versie van zijn appstore. De website van de krant is al enkele jaren geblokkeerd in China.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Volgens de Apple-woordvoerster gaf de app bij het merendeel van de Chinese gebruikers al enige tijd geen enkele informatie meer weer. Het bedrijf kreeg van de Chinese autoriteiten de boodschap dat de app indruist tegen de lokale regelgeving. "Daarom moest de applicatie verwijderd worden uit de Chinese appstore."

Chinese gebruikers van iPhones kunnen voortaan de app niet meer downloaden. Mocht de situatie wijzigen, dan zal Apple de app opnieuw beschikbaar stellen.

In de clinch sinds 2012

The New York Times en Peking liggen al langer in de clinch, sinds de krant in 2012 verschillende artikels publiceerde over de rijkdom van leden van de politieke elite. Zo werd het vermogen van de familie van ex-premier Wen Jiabao op 2,7 miljard dollar geschat. Begin 2014 moest een journalist van de krant China verlaten omdat hij geen visum kreeg.

De censuur van het communistisch regime treft meerdere sociale netwerken of westerse media. Vorig jaar werden de apps iTunes Movies en iBooks niet langer toegankelijk.

Meest gelezen