Binnenkort op de radio: "The Nigel Farage Show"

Nigel Farage, de voormalige voorzitter van de eurosceptische Britse partij UKIP, krijgt een eigen dagelijkse radioshow op LBC. In een reactie op Twitter schrijft hij: "Ik kan niet wachten om deze nieuwe dagelijkse show te beginnen. Ik nodig de luisteraars uit om het met mij eens te zijn en om mij uit te dagen. Samen kunnen we de Britse conversatie leiden."

Vanaf volgende week zal Nigel Farage vier dagen per week, van maandag tot en met donderdag, één uur per dag radio maken. In juli vorig jaar trad het brexitboegbeeld af als leider van UKIP. Tijdens een verklaring zei hij toen: "Ik wilde mijn land terug, nu wil ik mijn leven terug."

Nu werpt hij zich dus op een nieuw project: radio maken. Zijn uitzendingen van "The Nigel Farage Show" zullen naar eigen zeggen vol opinies, bellers en reacties op de grote nieuwsfeiten van de dag zitten.

"Britse conversatie leiden"

Bij de aankondiging van de show vertelde radiozender LBC dat de nieuwe presentator zijn "interne kennis, ervaring en begrip van de wereldpolitiek zou meebrengen in deze cruciale tijden in onze geschiedenis." James Rea van LBC voegt daaraan toe: "Met de brexit en de inauguratie van president-elect Trump is Nigel Farage de man in het centrum van de twee grootste verhalen dit jaar."

In een reactie zegt Farage zelf: "Als 2016 opwindend was, kan dit jaar bewogen worden met president Trump, Artikel 50, verkiezingen overal in Europa en misschien een crash van de eurozone. Ik kan niet wachten om mijn dagelijkse show op LBC te starten en ik nodig de luisteraars uit om het met mij eens te zijn, mij uit te dagen. Samen kunnen we de Britse conversatie leiden."

Meest gelezen