Brieven van Diana -met hoofdrol voor Harry- brengen veel meer op dan verwacht

Zes handgeschreven brieven van wijlen prinses Diana hebben op een veiling in Cambridge bijna 18.000 euro opgebracht. Een van de brieven, waarin de Britse prinses haar blijdschap beschrijft na de geboorte van prins Harry, ging voor 3.700 euro onder de hamer, vijf keer meer dan verwacht.
AP1987

Diana schreef de zes brieven in de jaren 80 en 90 aan Cyril Dickman, een personeelslid van Kensington Palace met wie de prinses, net als de meeste andere royals, een goede band had. De brieven werden geveild samen met andere stukken uit de collectie van de man, zoals dankbriefjes, kerstkaarten en foto's. In totaal ging de collectie voor 64.000 euro onder de hamer.

De brief van Diana die het meeste geld -3.700 euro- opbracht, schreef Diana in 1984, vijf dagen na de geboorte van haar jongste zoon Harry. Ze beschrijft die dagen als "een bijzonder gelukkige periode". "William is gek op zijn kleine broertje en overlaadt hem met knuffels en kussen", klinkt het. "Hij laat de ouders met moeite dichterbij komen".

"De reacties op de geboorte van zo'n piepklein persoontje hebben ons helemaal overweldigd. Ik kan nauwelijks ademhalen door de massa's bloemen die hier worden binnengebracht!" (lees verder onder de foto)

1984 AP

Ook in een andere brief uit 1992 is een passage over prins Harry de meest opvallende. "De jongens maken het goed en gaan graag naar hun kostschool, hoewel Harry voortdurend wat aan de hand heeft!"

AP1989
AP1987
1989 AP

Meest gelezen