Doden bij aanslag tegen gerechtsgebouw in Turkije

Turkije is vanmiddag opnieuw opgeschrikt door een nieuwe terreuraanslag. Dit keer was een gerechtsgebouw in de stad Izmir aan de Egeïsche Zee het doelwit. Daarbij vielen vier doden. Het gaat om de twee terroristen en twee medewerkers van het gerecht.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens de politie konden agenten een verdachte auto tot staan brengen bij een wegblokkade in de buurt van het gerechtsgebouw van Izmir. Daarop openden de inzittenden het vuur met automatische wapens en ontplofte hun auto.

De twee aanvallers zijn daarbij gedood, maar ook een politieman en een bediende van het gerechtsgebouw zijn om het leven gekomen. Er vielen ook zes gewonden bij de aanval. In de buurt heeft de politie nog een tweede verdachte auto tot ontploffing gebracht.

Volgens de Turkse overheid is de aanval wellicht het werk van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Dat zou blijken uit de identiteit van de aanvallers. Sinds het afspringen van het bestand met de Turkse overheid twee jaar geleden is het geweld tussen de Turkse veiligheidsdiensten en de PKK opnieuw ontspoord.

De spanningen in Turkije zijn fors toegenomen door een mislukte staatsgreep vorig jaar en een keten van aanslagen door zowel de moslimterreurgroep IS als Koerdische bewegingen zoals de PKK en de meer radicale TAK. Die viseren wel andere doelwitten; IS wil zo veel mogelijk mensen willekeurig doden. De PKK voert meestal aanslagen uit tegen leger en politie en tegen gerechtelijke diensten.

Meest gelezen