Het lijkt wel Pasen op Langeoog

Honderden kinderen hebben op het Duitse Noordzee-eiland Langeoog een leuke dag op het strand doorgebracht. Ze raapten er verrassingseitjes en Legoblokken die uit containers kwamen die een Deens schip in een storm was kwijtgeraakt.

Kerstmis is nog maar net voorbij, maar op Langeoog leekt het vandaag al Pasen. Op het strand lagen duizenden verrassingseitjes en blokken Lego die daar waren aangespoeld. De buitenverpakking en de chocolade van de eitjes waren wel verdwenen, zodat alleen de felgkleurde plastieken doosjes met daarin een verrassing overbleven.

Het speelgoed werd door een Deens schip in containers van Rotterdam naar Bremershaven vervoerd, maar het schip was gisteren in een storm vijf containers verloren. Die zijn vermoedelijk gezonken, maar de eitjes zijn door de luchtblazen binnenin uit de containers ontsnapt en door de golven meegevoerd tot Langeoog.

Honderden inwoners en toeristen hebben vandaag meegeholpen om het speelgoed van het strand te verwijderen. De lokale reinigingsdienst liet daarbij weten dat de vrijwilligers het speelgoed rustig mee naar huis konden nemen: "Het belangrijkste is dat we er van af zijn". Het proper maken van het zand zal naar verluidt wel nog enkele dagen duren.

Meest gelezen