Huurwagen glijdt plots de zee in

Met de rugzak op weg naar Fraser Island, een eiland aan de oostkust van Australië. Daar hadden een aantal vrienden wel de ferry voor nodig. Maar de wagen die ze gehuurd hadden om grotere verplaatsingen te maken, die stond blijkbaar niet geparkeerd met de handrem omhoog getrokken. En dus werden de passagiers van de ferry afgelopen weekend plots op een ongewoon schouwspel getrakteerd.

De wagen rolde immers achteruit, recht het water in. Daar zonk hij naar de bodem van de zee. Rugzaktoeriste Chloe Swift zag het gebeuren en kon het débacle in extremis filmen. "Het was een echt jammerlijke en angstaanjagende start van onze trip naar Fraser Island. Een deel van de medereizigers huilde. Want alles wat ze hadden, zoals hun gsm’s, bankkaarten en paspoorten, lagen in de wagen. Een aantal moesten daarna dan onverwijld terugkeren naar het vasteland, om hetgeen ze in ons pension achtergelaten hadden, op te halen. Of er moesten dingen van anderen geleend worden", aldus Swift op de Australische nieuwswebsite ABC News. Bij het voorval raakte niemand gewond.

Katrina Lawrence, die geen deel uitmaakte van de groep rugzaktoeristen maar wel op de ferry aanwezig was: "Het gebeurde allemaal zo traag. Alsof het in slow motion was. Toch kon niemand iets doen om de wagen tegen te houden."

"Het was allemaal eigenlijk vrij bizar. Na het incident renden verschillende andere bestuurders naar beneden om te zien of hun wagen wel veilig geparkeerd stond. Ik begrijp niet waarom de laadbrug om de ferry op te rijden niet naar boven gehaald was", voegde ze op Brisbane Times aan toe.

Het incident wordt momenteel nog door de ferrymaatschappij onderzocht.

Meest gelezen