Kloosterzusters uit Loppem lanceren eigen YouTube-kanaal

De zusters Benedictinessen in Loppem hebben voortaan een eigen YouTube-kanaal. In verschillende filmpjes gunnen ze de kijker een blik achter de kloostermuren en vertellen ze over het leven in hun geloofsgemeenschap. De nonnen zijn ook actief op Facebook.

Ook kloosterzusters kunnen mee zijn met hun tijd. Dat bewijzen de zusters Benedictinessen van de priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië in Loppem in West-Vlaanderen. Enkele dagen geleden hebben ze hun eigen kanaal op YouTube opgestart om de buitenwereld met hun leven en hun werk te laten kennismaken.

In een achttal filmpjes komt telkens een zuster aan het woord die vertelt over haar roeping, haar band met god, maar ook haar dagdagelijkse bezigheden.

"Als je vandaag met jonge mensen in contact wil komen, is het belangrijk de moderne media te gebruiken", vertelt zuster Hannah aan Focus-WTV. "Anders komen we hen niet op het spoor en zij ons niet. Het is niet de bedoeling mensen te rekruteren, maar wel om te laten zien dat een leven met Christus in je leven een mooi leven kan zijn."

De zusters hebben ook een eigen Facebookpagina. Daarop is voorlopig nog weinig verschenen.

Meest gelezen