Man vindt auto terug… 6 maanden later

We maken het allemaal wel eens mee: je wagen ergens parkeren, maar waar juist? Na een kleine zoektocht is dit euvel vaak opgelost. Maar niet zo voor een man uit Schotland. Die had in juni de BMW van zijn vriend mogen lenen om naar een concert in Manchester te rijden. Daar parkeerde hij het voertuig in een van de vele parkeergarages. Maar eens het concert van Stone Roses er opzat, kon hij zich niet meer herinneren waar hij de auto geparkeerd had. Op de laatste dag van vorig jaar werd de wagen pas teruggevonden.

De dagen na het concert van midden juni gingen de eigenaar van de wagen en de vriend die de wagen geleend had nochtans uitvoerig op zoek naar de BMW en schuimden ze verschillende parkeergarages af. Zonder resultaat weliswaar. Ze gingen ook na of de wagen niet weggesleept was, maar bij de sleepdiensten kregen ze ook steeds een njet te horen. In augustus liet de eigenaar de wagen dan als gestolen registreren.

Op 31 december kwam dan het verlossende antwoord: de wagen was door de politie van Manchester gevonden in een parkeergarage. Die twitterde dan ook onmiddellijk het heuglijke nieuws:

De boete zou kunnen oplopen tot 5.000 pond. Wel vraagt men zich op sociale media af hoe een voertuig in deze tijden van terreur zo lang onopgemerkt kan blijven voor de autoriteiten.

Meest gelezen