Marcel Vanthilt duikt in de wereld van immo

Vanaf 18 januari gaat Marcel Vanthilt "Wonen.tv" op Eén presenteren. In dat programma geeft hij tal van tips en weetjes over wonen, (ver)huren, (ver)kopen en (ver)bouwen. Op een bijhorende website vinden kijkers nog meer praktische informatie.
Arne Rombouts

Kan ik mijn huis zomaar verhuren? Wat dekt mijn brandverzekering? Zou ik beter bouwen of renoveren? Kan de huisbaas een huisdier verbieden? Het zijn vragen die elke huurder of eigenaar van een huis of appartement zich vroeg of laat stelt. Vanaf woensdag 18 januari zoekt Marcel Vanthilt naar een antwoord in "Wonen.tv".

In dat programma op Eén belicht de presentator alle mogelijke aspecten van wonen. Daarnaast wil hij de kijker inspireren, onder meer door een kijkje te nemen in bijzondere huizen of mensen te volgen die zelf hun verbouwingsproject voltooien.

Vanthilt ontdekt ook tien Belgische toparchitecten en gaat na hoe het voelt om op een andere plek in de wereld te wonen. Hij laat zich bijstaan door regisseur en art director Katrien Vanderlinden en door architect Dag Boutsen.

Virtueel bezoek

Bij het programma hoort de gelijknamige website wonen.tv. Dat is een belevingswebsite waar de kijkers nog meer informatie over wonen terugvinden. Ze kunnen ook virtueel een kijkje nemen in de woningen die in het programma aan bod komen.

Tot slot heeft "Wonen.tv" samen met de VRT-studiedienst en onderzoeksbureau Indiville een onderzoek bij 2.000 Vlamingen uitgevoerd om na te gaan hoe tevreden ze met hun huis zijn, welk budget ze aan huisvesting besteden, waar ze graag wonen en of ze liever huren of kopen. De resultaten zijn vanaf 16 januari te zien in "Het Journaal". Ook op de radionetten van de VRT komen ze aan bod.

Meest gelezen