ModeMuseum haalde in 2016 opnieuw de kaap van 100.000 bezoekers

Het ModeMuseum Provincie Antwerpen (MoMu) heeft vorig jaar 100.657 mensen naar de Antwerpse Modewijk gelokt. Dat is bijna 30.000 bezoekers minder dan in recordjaar 2015, maar wel nog steeds het op een na beste resultaat ooit voor het museum. Vooral de expo "Rik Wouters en het huiselijk utopia" in samenwerking met het voor renovatie gesloten KMSKA was erg populair, net als de tentoonstelling over het Brusselse modehuis Natan.

De terugval in 2016 was volgens de provincie niet verwonderlijk, gezien de enorme belangstelling voor de overzichtstentoonstelling rond modeontwerper Dries Van Noten het jaar voordien.

Bovendien blijft het MoMu op de goede weg, klinkt het. "Ter vergelijking: in de jaren vóór 2015 bezochten gemiddeld zo'n 80.000 mensen het MoMu", zegt provinciaal gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens (N-VA). "We kunnen dus gerust spreken van een indrukwekkende toename in de laatste jaren."

Dit jaar verwacht het MoMu vooral veel van een op 31 maart openende expo over de Belgische ontwerper Martin Margiela en diens jaren bij Hermès. Verder bereidt het museum zich al voor op het Antwerpse modejaar 2020, waarvoor eerst nog een grondige renovatie en uitbreiding van het MoMu gepland staat.

Meest gelezen