Sneeuw in de Oostkantons: "Het is tot nu toe dolle pret geweest"

Op het Signal de Botrange is er afgelopen nacht 11 centimeter sneeuw gevallen en dat heeft veel wintersporters gelokt. "Bij ons in de Kempen is het iets te warm voor sneeuw, dus zijn we naar het hoogste punt van België gekomen", klinkt het.

Hoewel het in Vlaanderen niet al te koud is, is Koning Winter wel degelijk in het land. Op Signal de Botrange zijn sinds vandaag de langlaufpistes van 5, 6 en 7 kilometer open. Ook het wintersportcentrum van Val de Wanne is geopend. Op het hoogste punt van België ligt 11 centimeter sneeuw. "De sneeuw is van goede kwaliteit en blijft hopelijk nog een gans weekend liggen", meldt een lokale skiverhuurder.

De combinatie van sneeuw en een stralende winterzon heeft veel last minute wintersporters gelokt. "Bij ons in de Kempen is het nog iets te warm, dus zijn we naar het hoogste punt van België gekomen", zegt een man. "Ik ben met mijn gastgezin waarbij ik Frans leer naar hier gekomen", zegt een jongedame. "Ik heb een dag verlof en de kinderen hebben nog kerstvakantie", zegt een andere man. "Het is tot nu toe echt dolle pret geweest."

Het blijft ook de komende dagen vriezen. De sneeuw blijft wellicht nog liggen tot het einde van de kerstvakantie. Een mogelijke fijne uitstap voor kinderen die nog vakantie hebben, maar het is wel opletten geblazen voor wie nog de weg op moet. Morgen en komend weekend volgt ook in de rest van het land winterse neerslag en kan het hier en daar gevaarlijk glad zijn op de weg.

Het meest recente weerbericht:

Meest gelezen