Vier arrestaties na Facebook Live-marteling in Chicago

In de VS veroorzaakt een video van een marteling heel wat opschudding. Een jonge vrouw filmde hoe een jongeman werd geslagen en zond het uit op Facebook Live. De politie van Chicago heeft haar en drie verdachten nu gearresteerd.

De schokkende video duurde niet minder dan 30 minuten. Er is te zien hoe een man vastgebonden in een hoek zit, met tape over zijn mond, terwijl hij wordt geslagen. Zijn aanvallers zouden "fuck Donald Trump" en "fuck de blanken" roepen. Op een bepaald moment is te zien hoe zijn voorhoofd met een mes wordt bewerkt.

Volgens de politie is het slachtoffer een zorgbehoevende 18-jarige jongeman. Ze pikten hem op in de buitenwijken van Chicago toen ze op patrouille waren. Hij was volgens de politie "gedesoriënteerd en in crisis", en zo getraumatiseerd dat hij de hele nacht gekalmeerd moest worden voor hij met de politie kon praten.

De politie van Chicago beschrijft de video als een "ziekmakend haatmisdrijf." "Ik ben al 28 jaar bij de politie, en ik heb dingen gezien die je in je hele leven beter niet ziet, maar toch verbaast het me nog wat je soms nog meemaakt", zei Eddie Johnson daarover op een persconferentie die gestreamd werd op Twitter. 

De vier verdachten zijn twee jongen mannen en vrouwen, mogelijk was het slachtoffer een bekende van (een van) hen.

Meest gelezen