"VS identificeert Russische agenten achter hacking"

De Verenigde Staten hebben de Russische agenten geïdentificeerd die achter de hacking zouden zitten. Dat melden verschillende media. De namen van de verdachten worden voorlopig niet vrijgegeven, maar ze zouden mails van de Democraten gestolen hebben en doorgestuurd hebben naar klokkenluiderswebsite WikiLeaks.
Donald Trump - James Clapper

Later vandaag wordt de verkozen president Donald Trump door de Amerikaanse inlichtingendiensten gebrieft over de hacking door Rusland. Maar verschillende media melden nu al dat de Amerikanen achterhaald hebben welke Russen ingebroken hebben in de computers van de Democratische partij.

Trump heeft eerder deze week al aangegeven dat hij niet hoog oploopt met de aantijgingen aan het adres van Rusland. De Russen hebben zelf ook altijd ontkend dat zij betrokken waren en WikiLeaksoprichter Julian Assange beweert dat Moskou niet de bron is. 

Het onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten, geleid door James Clapper (foto rechts) stelde dat Rusland wel degelijk achter het hacken van computergegevens in de Verenigde Staten zat. "De Russische cyberoorlogmogelijkheden zijn een grote bedreiging voor de veiligheid van de Verenigde Staten", klinkt het.

Meest gelezen