Aanslagen kosten Brussels Airport bijna 2 miljoen passagiers

De aanslagen van 22 maart hebben Brussels Airport 1,7 miljoen passagiers gekost. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de luchthaven. Zaventem heeft vorig jaar 21,8 miljoen passagiers verwelkomd. Dat zijn er 7 procent minder dan het recordjaar ervoor en is grotendeels te wijten aan de aanslagen en de nasleep ervan.

Brussels Airport heeft het afgelopen jaar 21.818.418 passagiers ontvangen, dat is 7 procent minder dan de 23,5 miljoen passagiers van recordjaar 2015. De daling is het rechtstreekse gevolg van de aanslagen op de luchthaven op 22 maart. Na de aanslagen waren er 12 dagen lang geen passagiersvluchten mogelijk, het heeft uiteindelijk tot juni geduurd voor er opnieuw op volle capaciteit is gevlogen.

In het najaar heeft het passagiersvervoer zich grotendeels hersteld. Zowel in november als in december was er een sterke stijging van het passagiersvervoer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei wordt genoteerd bij Brussels Airlines, Ryanair en de Europese lijnvluchten. "De forse stijging bewijst het geleidelijke herstel van vertrouwen na de lockdown eind 2015 en de aanslagen van 22 maart", klinkt het in een persbericht.

Het vrachtvervoer op Brussels Airport is gestegen met 1,1% ten opzichte van 2015, ondanks de impact van de aanslagen. Vooral in de tweede helft van het jaar werden sterke groeicijfers genoteerd. In december is het vrachtvervoer zelfs met 22 procent gestegen in vergelijking met december 2015.

Meest gelezen