Crowdfundingsactie voor Robbe De Hert bracht al 29.000 euro op

De crowdfundingsactie die een student en een kennis van Robbe De Hert voor de Antwerpse regisseur hebben opgezet, heeft al ruim 29.000 euro in het laatje gebracht. Intussen krijgt hij ook steun van een filmstudio en is een benefiet in de maak.
BELGA

Twee dagen geleden hebben Sven Heusequin en Francine Lemaire een crowdfundingsactie gelanceerd om hun held en vriend in moeilijkheden Robbe De Hert te helpen. De regisseur van films als "De Witte van Sichem" (1980), "Blueberry Hill" (1989), "Brylcream Boulevard" (1995) en "Lijmen/Het been" (2000) is aan lager wal geraakt en vreest dat hij zijn droomproject "Hollywood aan de Schelde" nooit zal kunnen afwerken.

Naar eigen zeggen heeft hij zelf al 100.000 euro in de film geïnvesteerd. Met de crowdfundingsactie hopen Heusequin en Lemaire nog eens dat bedrag in te zamelen zodat hij de film kan voltooien. Na twee dagen staat de teller al op ruim 29.000 euro.

""De Witte van Sichem" is erfgoed van ons allemaal"

Intussen krijgt De Hert ook de steun van AED Studios in Lint, waar de opnames van onder meer "The voice van Vlaanderen" en "Belgium's got talent" plaatsvinden. Het bedrijf biedt de regisseur gratis zijn studio's aan voor opnames voor "Hollywood aan de Schelde". "Als icoon van de Vlaamse film zijn we dat aan jou verplicht", luidt het op Facebook. ""De Witte van Sichem" is erfgoed van ons allemaal."

Ook de Antwerpse documentairemaker Kris Verdonck springt voor De Hert in de bres. Hij broedt op "De nacht van Robbe", een benefiet. Aan Gazet van Antwerpen vertelt hij dat tal van mensen uit de kunstwereld aan het evenement willen meewerken. "Ik denk dat we met alle aanbiedingen zelfs een "24 uren van Robbe" kunnen organiseren", zegt Verdonck. "Een datum of een locatie hebben we nog niet, maar de nacht komt er zeker. We willen dan ook zijn oude films tonen."

Meest gelezen