Dief veroorzaakt met vals bomalarm paniek in City 2

In het Brusselse winkelcentrum City2 is rond 17.30 uur even paniek ontstaan omdat gevreesd werd voor een bom of een dolle schutter. Dat bleek echter al gauw een vals gerucht.

"Het ging om een dief die achterna gezeten werd door de bewakers  van een winkel", zegt Christian De Coninck, woordvoerder van de Brusselse lokale politie. "De dader is dan het metrostation van City 2 ingedoken, waar hij werd tegengehouden door de bewakers."

Hij riep toen dat er een bom lag, maar dat was helemaal niet het geval. De man werd opgepakt. Als het om een meerderjarige gaat, dan riskeert hij tot vijf jaar cel voor vals bomalarm, plus een fikse boete.

Het geroep van de vluchtende dief had wel tot gevolg dat een deel van het winkelcentrum geëvacueerd werd en heel wat vrijdagavondshoppers zich op twitter afvroegen wat er aan de hand was.

Meest gelezen