Disney beheerst lijst van meest succesvolle films van 2016

De films die Disney op de markt brengt, blijven scoren. Dat blijkt uit de lijst van meest succesvolle films die vorig jaar zijn uitgekomen, waar The Hollywood Reporter over bericht. In de top twintig staan maar liefst zeven films van de hand van Disney.

Wereldwijd gaan nog steeds heel wat mensen naar de bioscoop en dat brengt geld op, zo blijkt uit de lijst die The Hollywood Reporter lanceerde. De website zette de twintig films die het afgelopen jaar het meeste hebben opgebracht op een rijtje.

Opvallend: de eerste vier films in de lijst zijn allemaal van de hand van Disney. Later duikt de filmmaker nog drie keer op in de top 20, met "Rogue One: A Star Wars Story", "Doctor Strange" en "Moana".

1. "Captain America: civil war"

Op de eerste plaats staat "Captain America: civil war", een avonturenfilm over een team dat de mensheid probeert te beschermen. De prent bracht zo'n 1,15 miljard dollar op.

2. "Finding Dory"

"Finding Dory" - de opvolger van de felgesmaakte film "Finding Nemo" - volgt op een tweede plaats met 1,03 miljard dollar. In de animatiefilm was het nu het vergeetachtige visje Dory dat op zoek gaat naar haar ouders.

3. "Zootopia"

"Finding Dory" wordt op de voet gevolgd door "Zootopia", eveneens een animatiefilm uit de Disney-hoek, die 1,02 miljard dollar opbracht. "Zootopia" gaat over de gelijknamige stad waarin verschillende dieren samenleven. Een konijn en een vos gaan samen op zoek naar veertien vermiste dieren.

4. "The Jungle Book"

Op de vierde plaats staat de herwerking van een van de meest populaire tekenfilms ooit: "The Jungle Book". Het gaat om een zogenoemde live-action-versie, die beheerst wordt door levensechte beelden. De film bracht 966,6 miljoen dollar op.

5. "The secret life of pets"

Pas op de vijfde plaats komen we een film tegen die niet door Disney is gemaakt. Het gaat om "The secret life of pets", een animatiefilm van Universal waarin gekeken wordt naar wat huisdieren allemaal uitspoken als de baasjes van huis zijn.

En dan...

6 "Batman v. Superman: dawn of justice" 873,3 miljoen dollar
7 "Rogue One: A Star Wars Story" 801,9 miljoen dollar
8 "Deadpool" 783,1 miljoen dollar
9 "Fantastic Beasts and Where to Find Them' 777 miljoen dollar
10 "Suicide Squad" 745,6 miljoen dollar
11 "Doctor Strange" 657,8 miljoen dollar
12 "The Mermaid" 553,8 miljoen dollar
13 "X-Men: Apocalypse" 543,9 miljoen dollar
14 "Kung Fu Panda 3" 521,2 miljoen dollar
15 "Warcraft" 433,5 miljoen dollar
16 "Jason Bourne" 415,2 miljoen dollar
17 "Ice Age: Collision Course" 407,7 miljoen dollar
18 "Moana" 403,4 miljoen dollar
19 "Independence Day: Resurgence" 389,7 miljoen dollar
20 "The legend of Tarzan" 356,7 miljoen dollar

 

Meest gelezen