E19 naar Nederland uren afgesloten na ongeval met 3 vrachtwagens

De E19 Antwerpen-Breda is vandaag urenlang afgesloten geweest na een ongeval met drie vrachtwagens even voorbij Loenhout. Uit één van de voertuigen lekte een gevaarlijke vloeistof, waardoor de brandweer heel omzichtig te werk moest gaan. De snelweg was pas acht uur na het ongeval weer volledig vrij.

Rond 13 uur reden drie vrachtwagens op elkaar in. Een van de vrachtwagens was geladen met een gevaarlijke chemische vloeistof die uit de truck lekte. Die lading opruimen was een hele klus voor de brandweer, omdat alles overgeladen moest worden op een andere vrachtwagen. Pas daarna kon men aan de takelwerkzaamheden beginnen.

Rond 20.30 uur, meer dan 7 uur na het ongeval, waren de takelwerkzaamheden beëindigd. Omdat men bij het opruimen van de chemische stof water had gebruikt, moest men dan nog zout strooien om te vermijden dat de weg in een ijsbaan zou veranderen. Ruim acht uur na het ongeval was de snelweg dan weer volledig vrij. Het is er wel nog steeds filerijden, door het ongeval uiteraard, maar ook doordat heel wat Nederlanders terugkeren uit vakantie en zij zich onfortuinlijk hebben vastgereden in die file.

Eerder op de dag kon het verkeer dat vastzat achter het ongeval onder politiebegeleiding rechtsomkeer maken om de snelweg te verlaten. Wie richting Breda moest, werd altijd aangeraden om via Bergen op Zoom of Eindhoven om te rijden. Maar ook op de omwegen werd het al snel heel druk.

De politie houdt bestuurders op de hoogte via het Twitter-account van de Wegpolitie van Antwerpen: @Wegpolitie_ANT.

Meest gelezen