Guy Verhofstadt: "Ik ben kandidaat-voorzitter Europees Parlement"

In een mededeling op Twitter en Facebook heeft Guy Verhofstadt (Open VLD) zijn kandidatuur bekendgemaakt voor het voorzitterschap van het Europees Parlement. Verhofstadt is momenteel liberaal fractieleider in dat parlement.

Verhofstadt maakte zijn kandidatuur bekend op zijn Facebook- en Twitterpagina's. Hij somt daarin zijn verdiensten op als premier van België en hij heeft het over zijn "passie voor politiek" en het "mooie, politieke project Europa".

"In deze onzekere en turbulente tijden, waarin Europa wordt bedreigd door nationalisten en populisten van alle slag, hebben we mensen met een visie nodig, bruggenbouwers en compromiszoekers en ik wil een van hen zijn."

Het Europees Parlement heeft een nieuwe voorzitter nodig, omdat de huidige voorzitter Martin Schulz terugkeert naar de Duitse politiek. Hij neemt dit jaar deel aan de verkiezingen in Duitsland. Op dinsdag 17 januari weten we of Verhofstadt het heeft gehaald.

Bekijk hieronder de boodschap van Verhofstadt:

Meest gelezen