Jean-Jacques De Gucht lijsttrekker Open VLD in Aalst in 2018

Het partijbestuur van Open VLD Aalst heeft Jean-Jacques De Gucht aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De Gucht wil "de uitgaven van de stad rationaliseren, lasten voor de Aalstenaars en de Aalsterse bedrijven verlagen en Aalst op de kaart zetten als een aangename, ondernemingsvriendelijke centrumstad".
Jean-Jacques De Gucht in de Senaat (archieffoto).

Momenteel wordt de stad bestuurd door een meerderheid van N-VA, CD&V en S.PA en De Gucht klaagt "de ondoordachte uitgaven" aan van deze coalitie. De aangegane schulden noemt hij "een bom onder de duurzame ontwikkeling van de stad".

De Gucht zegt dat Open VLD in Aalst onder andere wil inzetten op werk maken van een meer investeringsvriendelijk klimaat, participatie van de Aalstenaar in plaats van betutteling en dat de stad de toekomst omarmt.

“Belastingverlaging, digitalisering en burgerparticipatie zijn drie speerpunten waarop wij willen inzetten. Ik geloof dat dit van Aalst meer dan vandaag een bloeiende centrumstad zal maken waar elke Aalstenaar aan zijn trekken komt.”, zo stelt De Gucht in een persbericht.

Meest gelezen