Joe Biden: "Word volwassen Donald, je bent president"

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft Donald Trump opgeroepen om "volwassen" te worden. Aanleiding was een interview op PBS waarin Biden gevraagd werd om een reeks tweets van de president-elect te becommentariëren.

In een interview met PBS NewsHour reageerde Joe Biden met een grote glimlach op de vraag om een serie tweets van Trump te becommentariëren. "Word volwassen, Donald, het is tijd om volwassen te worden, je bent president. Het is tijd om iets te doen. Toon ons wat je hebt", zei Biden. 

Gisteren noemde Trump senator Chuck Schumer, de nieuwe fractieleider van de Democraten in de Senaat, "de hoofdclown" en vorige week verweet hij president Obama nog opruiende uitspraken te doen over hem. 

Daarnaast vertelde de vicepresident ook dat hij het gevaarlijk vond dat een Amerikaanse president vijandig staat tegenover de inlichtingendiensten. "Een president die geen vertrouwen heeft in, en niet bereid is te luisteren naar, de verschillende inlichtingendiensten is ongelooflijk dwaas."

"Trump is de enige volwassene in de kamer"

Een lid van Trumps overgangsteam heeft al gereageerd op de uitspraken van Biden. "Het is een zielige reactie. Het getuigt van de angstgevoelens van Barack Obama, Hillary Clinton en Joe Biden over hun verkiezingsnederlaag. Donald Trump is de enige volwassene in de kamer."

Gedurende de verkiezingscampagne toonde Joe Biden zich geen al te grote fan van Donald Trump. Zo suggereerde hij ooit dat hij genoten zou hebben van een gevecht met Trump als ze allebei op de middelbare school zaten. Ook vertelde hij dat Tump geen voeling heeft met het Amerikaanse volk: "Het is geen slechte man, maar zijn onwetendheid is erg groot."

Bekijk hier het fragment

Meest gelezen