Krant maakt gênante fout op cover van bijlage

"Al meer dan 150.000 mensen zullen deelnemen aan de mars voor vrouwenrechten, de dag nadat Donald Trump de eed heeft afgelegd als nieuwe president van de VS. Allemaal het gevolg van een bericht op Facebook", blokletterde gisteren Express, de bijlage van The Washington Post, op zijn cover. Maar het seksesymbool dat men daarbij gebruikte, was enigszins verrassend. En dus moest de hoofdredactie zich met het schaamrood op de wangen verontschuldigen.

Om de verzamelde groep van mensen die zich verenigen in protest weer te geven, gebruikte Express immers het mannelijke geslachtssymbool:

Op sociale media werd onmiddellijk gereageerd met "epic fail". Dat zag ook de redactie van Express in, ook al werd door sommige nieuwsmedia eerst nog gespeculeerd over wat de achterliggende idee hiervan zou kunnen zijn. Geen dieperliggende verklaring dus, maar wel verontschuldigingen:

Ook al was de gedrukte versie van de cover al tot de lezer geraakt, toch publiceerde Express daarna nog hoe de cover er had moeten uitzien. Die aanpassing gebeurde ook op de digitale versie:

Wat dan weer volgende opmerkingen ontlokte:

Meest gelezen