Treinverkeer rond Kortrijk zwaar verstoord

In Kortrijk kunnen momenteel nauwelijks nog treinen aankomen of vertrekken door een probleem aan de bovenleiding net voor het station van Kortrijk. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit. De situatie zou tegen het begin van de avondspits opgelost moeten zijn.
Archieffoto

Treinen vanuit en naar Waregem-Deinze, Anzegem-Oudenaarde en Lauwe-Moeskroen konden tot 9.30 uur niet meer aankomen of vertrekken. Intussen is één spoor vrijgegeven, waardoor vanuit en richting Deinze en Oudenaarde het treinverkeer op halve capaciteit kan rijden.  Over een afstand van twee kilometer moeten treinen over één spoor.

In het station zelf kunnen slechts drie van de acht perrons gebruikt worden. Om een verzadiging van het spoor in Kortrijk te vermijden, wordt een deel van de treinen naar Kortrijk beperkt tot Oudenaarde, Waregem of Moeskroen. "Vandaar kunnen reizigers met een andere trein naar Kortrijk verder", zegt Petit.

De problemen zijn veroorzaakt door een gebroken isolator. "De isolator verdeelt de bovenleiding op in verschillende secties", legt Petit uit. "Mogelijk is de defecte isolator gebroken door de vrieskou. Daardoor verliest een deel van de bovenleiding zijn spanning. Het gaat dus niet om een bovenleiding die over langere afstand beschadigd is. Zodra die isolator hersteld is, zal dat stuk van de bovenleiding opnieuw opgespannen moeten worden."

Tegen het begin van de avondspits, omstreeks 16 uur, zou het defect opgelost moeten zijn, aldus nog Petit.

Meest gelezen