Trump werkt aan plan tegen cyberaanvallen

De Amerikaans verkozen president Donald Trump wil binnen de 90 dagen na zijn eedaflegging een plan hebben om de de strijd tegen cyberaanvallen aan te gaan. Hij blijft wel ontkennen dat recente hacking, onder meer bij de Democratische partij, de uitslag van de presidentsverkiezingen heeft beïnvloed.

Trump ontving vandaag de Amerikaanse inlichtingendiensten die hem op de hoogte brachten van hun onderzoek naar buitenlandse computeraanvallen van Amerikaanse systemen. Achteraf zei Trump dat het om een constructieve ontmoeting ging.

Hij kondigde ook aan dat hij van plan is een groep samen te stellen die hem binnen de 90 dagen na zijn eedaflegging een plan moet voorleggen om de strijd tegen de cyberaanvallen aan te gaan.

Hij blijft er wel bij dat zijn verkiezing niet beïnvloed is door de recente computerinbraken. "Alhoewel Rusland, China, andere landen en andere groepen voortdurend proberen door de computerbeveiliging van onze overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties zoals het Democratisch Nationaal Comité te dringen, was er absoluut geen effect op het resultaat van de verkiezingen", zei Trump. "Dat blijkt onder meer uit het feit dat er niet met de stemcomputers is geknoeid."

Meest gelezen