Wat bij de prinses gebeurde, blijft bij de prinses…

Veel gegevens waren er niet, eind november toen bekend raakte dat zanger Ed Sheeran gewond geraakt was tijdens een feestje met de Britse prinses Beatrice. Dat feestje ging door in de woning van haar vader, prins Andrew, zoon van de Queen. Op een gegeven moment zou Beatrice een andere aanwezige op het feestje, zanger James Blunt, hebben willen ridderen. Ze zwierde daarbij zo wild met haar zwaard rond dat ze Sheeran, die achter haar stond, in het gezicht raakte. Met een opvallende snijwonde op de rechterwang tot gevolg. Sindsdien hielden Buckingham Palace, James Blunt én Ed Sheeran de lippen stijf op elkaar.

Vanochtend was Sheeran te gast bij BBC Radio 1. Toen het gesprek in de richting ging van "Game of thrones" -Sheeran had recent de cast mogen ontmoeten-, maakte radiopresentator Chris Clark van de gelegenheid gebruik om over "het incident met het zwaard" te beginnen.

Maar Sheeran reageerde erg terughoudend: "Tja… Er is… Ik weet eigenlijk niet of ik daarover iets mag zeggen, weet je. Over dat zwaard, ja."

"Ik heb eigenlijk nooit dat volledige verhaal zelf verteld. Ik heb gezegd dat ik een snee had, maar… Vind je het een mooie snee? Het maakt me nogal ruig", probeerde de Britse zanger zich uit de situatie te lachen.

"Over die snee heb ik verteld dat dat aan James Blunt lag, die zijn carrière een duwtje in de rug wilde geven. Hij heeft me opgedragen dat zo te vertellen. Want ik wil helemaal niet gemeen zijn", besloot Sheeran de discussie.

Voor Britse nieuwsmedia was dit gesprek voldoende om te concluderen dat Ed Sheeran van Buckingham Palace "het verbod gekregen heeft" om te praten over dit incident.

Meest gelezen