Britse wachter doet droom van schattig jongetje zowaar uitkomen

Soms komen dromen werkelijk uit. De kleine Marshall Scott (4) uit Berkshire kan er over meespreken. Hij kleedde zich helemaal op als typische Britse Coldstream Guard, inclusief rode mantel en berenmuts dus, en trok naar Windsor Castle. Daar kon hij rekenen op een mooi gebaar van een echte Guard.

Marshall wilde voor zijn verjaardag naar de bekende wachters kijken aan Windsor Castle. U kent ze wel, want ze zijn zowaar een toeristische attractie: de marcherende soldaten die in de zomer een rood uniform dragen met een hoge berenmuts.

Marshall trok voor de gelegenheid een mini-uniformpje aan en keek met veel interesse naar de zes wachters die hem passeerden. Hij brengt ze ook een groet waarop een Guard, Paul Edden, zich spontaan terugkeert en de jongen toespreekt. Hij laat het apetrotse kind naast zich poseren voor een foto.

Edden bekent dat zijn daad uitzonderlijk is voor een wachter: "Mijn vrouw en ik verwachten zelf een zoontje. Ik herinner me ook dat ik als kind aan Edinburgh Castle stond te kijken naar de wachters en hoopte op een foto met hen."

Een van de omstaanders maakte een filmpje (bekijk hieronder) van het gebeuren. Dat filmpje is intussen gedeeld op de Facebookpagina van de Coldstream Guards en kreeg al ruim 1.000 likes. "We reserveren voor hem alvast een plaatsje", luidde de post.

Meest gelezen