Dader van schietpartij Fort Lauderdale "hoorde stemmen"

Bij een schietpartij op de luchthaven van Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida zijn vijf doden en acht gewonden gevallen. Er was één schutter, een man van 26 die nog militair was geweest in Irak. Hij liet zich gewillig arresteren en zou verklaard hebben dat hij stemmen hoorde in zijn hoofd.
Mensen op de luchthaven van Fort Lauderdale lopen voor hun leven.

De dader kwam van een vlucht uit Alaska met een wapen en munitie in zijn bagage. In een toilet bij de bagage-afhandeling zou hij zijn wapen geladen hebben en daarna zou hij geschoten hebben.

De FBI sluit terroristische motieven niet uit. "We onderzoeken álle pistes", luidt het. Het ziet er voorlopig wel naar uit dat de man alleen handelde. Maandag verschijnt hij voor de rechter. Het gaat om man van 26 die nog militair is geweest in Irak van april 2010 tot februari 2011. Hij degradeerde in het leger na een optreden dat onvoldoende werd ingeschat. Zijn militaire dienst werd beëindigd in augustus van vorig jaar.

Amerikaanse media melden dat de man mentale problemen heeft. Hij beweert dat de autoriteiten zijn geest controleren en dat hij verplicht werd om naar jihadistische video's te kijken.

Bij de schietpartij in de luchthaven kwamen vijf mensen om en raakten acht mensen gewond. De dader schoot in het wilde weg, droeg een T-shirt van "Star wars" en zei -volgens getuigen- niets tijdens het bloedbad. Toen hij zonder kogels kwam te zitten, kon de politie hem arresteren.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen