Grootmoe bidt jarenlang per abuis tot halfelf uit "Lord of the rings"

In Brazilië heeft een overgrootmoeder jarenlang per vergissing tot een poppetje van halfelf Elrond uit "Lord of the rings" gebeden. De bejaarde vrouw dacht dat het om een afbeelding van Sint Antonius ging.

Niet alleen voor doorwinterde fans van "Lord of the rings" hebben de boeken en de films een quasireligieuze dimensie, ook een nietsvermoedende overgrootmoeder uit Florianópolis in Brazilië heeft het werk van J.R.R. Tolkien jarenlang met godsvrucht beleden. Dat blijkt uit een Facebookpost die de jongste dagen viraal gaat in het Zuid-Amerikaanse land.

De bejaarde vrouw bad elke dag tot een poppetje waarvan ze dacht dat het een afbeelding van Sint Antonius was. Toen Gabriela Brandão het kleinood van naderbij bekeek, merkte ze dat iets niet klopte. Zij is de moeder van de achterkleindochter van de vrouw. Een korte zoekopdracht op het internet bracht de waarheid aan het licht: het figuurtje stelde Elrond voor, een halfelf uit "Lord of the rings".

Foto's van het poppetje die Brandão op Facebook heeft geplaatst, zijn in enkele dagen duizenden keren leuk bevonden en gedeeld. "We hebben het grootmoeder uitgelegd, maar eerst begreep ze het niet", vertelt ze aan Buzzfeed. "De volgende dag hebben we het opnieuw uitgelegd en toen snapte ze het wel. We hebben haar een echt figuurtje van Sint Antonius gegeven."

Wie is Elrond?

Elrond is een personage uit "Lord of the rings". Hij is een van de twee zonen van Eärendil en Elwing en gaat als halfelf door het leven. Hij heeft het toevluchtsoord Rivendel gesticht en was betrokken bij het werk van de Elfsmeden van Eregion. In de filmreeks neemt acteur Hugo Weaving de rol van Elrond voor zijn rekening.

Wie is Sint Antonius?

Sint Antonius was een minderbroeder uit Lissabon die leefde tussen 1195 en 1231. Een jaar na zijn dood kreeg hij de heiligenstatus van paus Gregorius IX. Gelovigen aanbidden hem hoofdzakelijk om verloren voorwerpen terug te vinden.

Meest gelezen