Treinverkeer op lijn Brussel-Luxemburg onderbroken door ijzelvorming

In de buurt van het station van Ciney, in de provincie Namen, stonden vanavond twee treinen geblokkeerd door ijzelvorming op de bovenleiding. Het treinverkeer op de spoorlijn Brussel-Luxemburg raakte daardoor onderbroken, en vanavond laat blijft de ijzel problemen op de spoorlijn veroorzaken.

Een van de twee geblokkeerde treinen kon al worden weggesleept. De reizigers op de andere andere trein zijn geëvacueerd. Het treinverkeer op de lijn Brussel-Luxemburg bleef urenlang onderbroken. De trein die de reizigers uit de twee geblokkeerde treinen vervoerde, is later vanavond geblokkeerd geraakt ter hoogte van Marloie.

Overigens hebben de winterse omstandigheden weinig gevolgen gehad op het treinverkeer in Vlaanderen, zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. In het oosten van het land vielen enkele treinen stil met tractieproblemen. Zo stond een trein in Landen ongeveer drie uur stil aan het perron.

Ook in het station van Aarschot kon een trein niet vertrekken. De reizigers konden met een andere trein hun reis voortzetten. 

Meest gelezen