Trump bevestigt Dan Coats als hoofd inlichtingendiensten

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft zijn intentie bevestigd om de Republikeinse oud-senator Daniel "Dan" Coats aan te stellen als nieuwe directeur van de geheime diensten (NIA).

"Ik ben er zeker van dat Dan Coats de juiste man op de juiste plaats is", meldt Trump in een persbericht.

De nominatie ligt gevoelig door de polemiek rond de mogelijke cyberaanvallen van Rusland tijdens de presidentsverkiezingen. Trump heeft openlijk zijn twijfels geuit over de betrokkenheid van de Russen.

Met de aanstelling van Coats lijkt het erop dat Trump duidelijk wil maken dat hij niet zomaar alles zal slikken van de Russen: de 73-jarige Coats wees de Russen in 2014 al met de vinger na de crash van vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne.

Op de officiële aankondiging is het wachten tot volgende week.

Meest gelezen