Vertragingen op Brussels Airport door winterweer

Zowat een derde van de vluchten op Brussels Airport loopt vandaag vertraging op door het winterweer. De luchthaven wijst verschillende oorzaken aan die allemaal met het winterweer te maken hebben: op Brussels Airport zelf, maar ook op andere luchthavens.
Archieffoto

"Tussen 10 en 15 uur viel er regen, en die vroor aan op de pistes", legt Anke Fransen van Brussels Airport uit. "Natuurlijk moeten we een piste sluiten om die weer ijsvrij te krijgen, en daardoor zijn er verschillende vertragingen."

Soms heeft de vertraging ook te maken met het winterweer op andere Europese luchthavens. "Daardoor komen vliegtuigen te laat bij ons binnen, en vertrekken die bijgevolg ook weer te laat. Dat loopt natuurlijk op op een dag, en dat is een soort kettingreactie."

Er is ook winterse hinder op de luchthavens van onder meer Amsterdam en Istanbul.

Meer informatie over de vertrekkende vluchten op Brussels Airport vindt u op de website van de luchthaven.

Meest gelezen