4 doden en 30 gewonden bij busongeval in Frankrijk

Bij een busongeval in het oosten van Frankrijk zijn 4 mensen om het leven gekomen en 30 anderen gewond geraakt. Drie van hen verkeren in kritieke toestand. Op de bus zaten Portugezen die onderweg waren naar Zwitserland.
AFP or licensors

Het ongeval is kort voor 4.30 uur gebeurd op de N79 ter hoogte van de gemeente Charolles in het departement Saône-et-Loire, in de Bourgogne. De bus reed in de richting van Mâcon-Moulins toen hij door de ijzel vlak voor een viaduct van de weg afraakte en op een lager gelegen gedeelte terechtkwam.

Volgens de lokale nieuwswebsite Creusot-Info was op de bus plaats voor ongeveer veertig passagiers. Zeventig brandweerlui zijn ter plekke gekomen.

De eerste berichten hadden het over 5 doden en 27 gewonden. Intussen is die balans bijgesteld naar 4 doden en 30 gewonden. Drie onder hen zijn in levensgevaar.

De bewuste snelweg heeft een slechte reputatie. De route staat bekend als een "dodenweg". Bovendien heeft het hele noorden en oosten van Frankrijk te kampen met gevaarlijk winterweer. In de regio waar het ongeluk plaatsvond, was code oranje van kracht.

AFP or licensors

Meest gelezen