Belgische toeristen gestrand in luchthaven bij Turks-Syrische grens

Een groep Belgen zit sinds gisteren vast op de luchthaven van Gaziantep in Turkije, aan de grens met Syrië. Ook op andere plaatsen in Turkije zitten Belgische toeristen vast door het winterweer.
AFP or licensors
luchthaven Istanbul

Een groep Belgen was met een vlucht van Turkish Airlines op de terugweg van hun vakantie in Turkije en zou nog een tussenlanding maken in Istanbul. Omdat die luchthaven ondergesneeuwd is, moest er echter een omleiding gemaakt worden naar Gaziantep.

De Belgen hebben contact opgenomen met de Belgische ambassade in Ankara. Buitenlandse Zaken raadt al een tijd niet-essentiële reizen naar die streek af omdat er geregeld aanslagen gebeuren. Turkish Airlines heeft hen ondergebracht in een hotel in Gaziantep, waar ze moeten wachten tot ze verder kunnen reizen. Buitenlandse Zaken probeert nu meer te weten te komen, maar raadt de toeristen vooral aan om goed de instructies van de luchtvaartmaatschappij te volgen. 

De Belgen zullen wellicht pas binnen enkele dagen kunnen vertrekken. Ook elders in Turkije, onder meer in Bodrum, waren Belgen gestrand, maar zij zijn intussen al verder kunnen vliegen naar Istanbul. Morgen zouden zij naar België kunnen terugvliegen. 

Meest gelezen