Koningin Paola heeft het ziekenhuis verlaten en revalideert thuis

Koningin Paola (79) heeft dinsdag het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel verlaten. Ze herstelt op het kasteel Belvédère van een wervelfractuur na een ongelukkige val. Dat heeft het Paleis aan onze redactie bevestigd na een tweet van het RTL-programma "Place royale". Paola heeft in totaal een week in het ziekenhuis gelegen.

Op 28 december meldde koningin Paola zich in het ziekenhuis Saint-Luc. Ze had een val gemaakt en kampte met een wervelbreuk, evenwel zonder neurologische complicaties. Het Paleis liet toen weten dat de revalidatie meerdere maanden zal duren.

Paola verliet dinsdag het ziekenhuis om thuis in alle rust te herstellen. In het ziekenhuis kreeg ze opvallend genoeg het bezoek van prins Laurent en zijn echtgenote, prinses Claire (zie video). Koning Filip die toen op vakantie in het buitenland vertoefde, belde zijn moeder op.

In welke omstandigheden de koningin gevallen is, is niet geweten. De timing is alvast ongelukkig voor Paola: in het voorjaar reist ze vaak met koning Albert naar haar geboorteland Italië of naar Sardinië. Mogelijk komt die vakantie nu in het gedrang.

Zware feestdagen voor royals op leeftijd

Het zijn al zware (feest)dagen geweest voor verschillende royals op leeftijd. Zo had de Britse koningin Elizabeth (90) last van een zware verkoudheid, net als haar gemaal prins Philip (95). Ze liet zich vandaag voor het eerst in drie weken opnieuw in het openbaar zien en dat voor een kerkdienst op haar buitenverblijf Sandringham. De Britse natie maakte zich zorgen en haalt nu opgelucht adem.

Ook in Zweden was het even paniek. Koningin Silvia (73) bracht rond de feestdagen twee nachten door in het ziekenhuis met klachten van duizeligheid. Haar jongste dochter, prinses Madeleine, bleef aan haar ziekbed waken.

In Luxemburg was "pater familias" groothertog Jean met kerst in het ziekenhuis beland met een fikse bronchitis. Hij werd net op tijd uit het ziekenhuis ontslagen om met zijn familie in het kasteel van Fischbach zijn 96ste verjaardag te vieren. 

Meest gelezen