Minstens 20 doden bij twee aanslagen in Bagdad

Bij twee aanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen. Dat melden ziekenhuisbronnen. De eerste aanval vond plaats op een groentemarkt in een sjiitische wijk. Enkele uren later bracht een terrorist een bommengordel tot ontploffing op een andere markt.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Bagdad is vandaag nog maar eens het toneel van bloedige aanslagen. Aan de ingang van een van de grootste groentemarkten van de Iraakse hoofdstad heeft een zelfmoordterrorist een auto tot ontploffing gebracht. Een bewakingsagent had hem vooraf opgemerkt en was op het voertuig beginnen te schieten, maar dat hield hem niet tegen.

Zeker 13 mensen zijn omgekomen. 50 anderen raakten gewond, zo melden ziekenhuisbronnen. Ook de bewakingsagent is gewond. Terreurgroep IS heeft de aanslag inmiddels opgeëist. Die vond overigens plaats in een sjiitische wijk.

Enkele uren later bracht een terrorist een bommengordel tot ontploffing op een markt in het sjiitische stadsdeel Baladiyat. Daar vielen 7 doden.

Na een periode van relatieve kalmte, gaat het de jongste maanden opnieuw van kwaad naar erger met (zelfmoord)aanslagen in Irak. Aanleiding is het offensief dat het Iraakse regeringsleger op 17 oktober op Mosul heeft gelanceerd. Die stad is in handen van IS.

Vorige week zaterdag kostte een dubbele aanslag op een drukke markt van al-Sinek in het centrum van Bagdad al het leven aan 27 mensen. Die aanslagen werden ook door IS op geëist.

Meest gelezen