Queen laat zich voor het eerst in drie weken zien

In Sandringham is koningin Elizabeth II opgedaagd voor de zondagsmis. Het is de eerste keer in ruim drie weken dat ze in het openbaar is verschenen. Met Kerstmis en Nieuwjaar moest ze nog passen voor de mis omdat ze te zwaar verkouden was.

Zou koningin Elizabeth II (90) vandaag opdagen voor de mis op zondag? Of was ze net als op Kerstmis en Nieuwjaar te verkouden om de dienst bij te wonen? Die vraag hield de Britse pers al dagen in de ban.

Even voor 11 uur Britse tijd (12 uur onze tijd) bracht het Britse staatshoofd én hoofd van de Anglicaanse kerk zelf het verlossende antwoord door buiten voor de Saint Mary Magdalene kerk op haar landgoed in Sandringham uit de wagen te stappen. Ook haar man prins Philip (95) was van de partij.

Het was de eerste keer in ruim drie weken dat koningin Elizabeth II in het openbaar verscheen. Daarmee drukte ze alle geruchten over haar kwakkelende gezondheidstoestand meteen de kop in.

Meest gelezen