Scorsese trekt stekker uit film over Sinatra

Martin Scorsese moet noodgedwongen zijn plannen voor een film over het leven van Frank Sinatra opbergen. De erfgenamen van de zanger en acteur hebben het project gedwarsboomd.

Martin Scorsese wou in zijn biografische film over Frank Sinatra ook enkele minder fraaie kantjen tonen van de zanger van "My way" en "New York, New York". Hij zou banden gehad hebben met de maffia.

De duistere kant van Sinatra was al ingecalculeerd in het door Phil Alden Robinson (regisseur van "Field of Dreams") geschreven scenario.

In een interview met de krant Toronto Star verduidelijkte Scorsese dat het nooit zijn bedoeling is geweest een steriele biopic met enkel greatest hits-momenten in te blikken. Het portret dat hij van Sinatra wil, kan naar zijn mening niet lukken als bij voorbaat al de donkere kanten van de "complexe persoonlijkheid" van de legendarische crooner weggesneden moeten worden.

Het afschieten van het project is slecht nieuws voor Leonardo DiCaprio, die allicht de rol van Sinatra had gekregen. De nieuwe fetisjacteur van Scorsese heeft sowieso de hoofdrol in de volgende film van de cineast van "Taxi Driver" en "Goodfellas": "The Devil in the white city", naar een bestseller van Erik Larson.

AP2014

Meest gelezen