Zanger van "Where do you go to, my lovely?" overleden

De Brits-Indiase singer-songwriter Peter Sarstedt is op 75-jarige leeftijd na een slepende ziekte overleden, meldt de Britse openbare omroep BBC. Sarstedt is vooral bekend van de hit "Where do you go to, my lovely?" uit 1969. Dat nummer stond eind de jaren 60 in verschillende landen op nummer een in de hitlijsten. De song vertelt het verhaal van een arm geboren meisje dat het tot de Europese jetset schopt, maar haar eigen persoonlijkheid verliest.

De singer-songwriter Peter Sarstedt beleefde zijn artistieke hoogtepunt eind de jaren 60 en begin de jaren 70. De jongere generatie kent het nummer mogelijk van de soundtracks van de films "Hotel Chevalier" en "The darjeeling limited" van regisseur Wes Anderson.

Andere, minder bekende nummers van de in Delhi geboren Sarstedt zijn "Beirut", "Take off your clothes", "I am a cathedral" en "Frozen orange juice". Dat laatste nummer was de opvolger van de wereldhit "Where do you go to, my darling?" en scoorde ook nog behoorlijk in de charts.

Sarstedt nam zijn laatste album, "Restless heart", op in 2013. Hij is overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Meest gelezen