17 verdachten opgepakt voor overval op Kim Kardashian

In Frankrijk zijn 17 mensen opgepakt die verdacht worden van de drieste overval op realityster Kim Kardashian in oktober vorig jaar. De speciale eenheden van de Franse politie vielen binnen op verschillende plaatsen in Frankrijk. Volgens de politie gaat het om ervaren criminelen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Kardashian werd begin oktober overvallen tijdens haar verblijf in een luxeappartement in Parijs. In nauwelijks zes minuten tijd maakten de overvallers haar voor 10 miljoen euro aan juwelen afhandig. De daders - verkleed als politie - gingen bijzonder brutaal te werk en knevelden de bekende Amerikaanse mediafiguur, daarna gingen ze ervandoor op de fiets.

De overvallers bleven spoorloos, tot nu drie maanden later. Rond zes uur vanochtend vielen de speciale antibanditisme-eenheden van de Franse politie simultaan binnen op verschillende plaatsen in Frankrijk, onder meer in de regio Parijs en in Zuid-Frankrijk. Daarbij werden 17 verdachten opgepakt. Volgens Franse media zijn niet alleen mogelijke medeplichtigen, maar ook de directe overvallers zelf gearresteerd. Bij huiszoekingen vonden speurders geld en documenten terug, aldus een politiebron.

De speurders werden bij het onderzoek onder meer geholpen dankzij DNA-materiaal dat de daders hadden achtergelaten. Ze waren de criminelen al enkele weken op het spoor en kwamen vanochtend dus in actie. De verdachten zitten nu in voorlopige hechtenis en zullen worden ondervraagd, mogelijk zal ook Kim Kardashian nu zelf opnieuw worden verhoord door de Franse onderzoeksrechter.

Volgens de Franse politie gaat het om doorwinterde criminelen die al gekend waren bij het gerecht voor gewapende overvallen.

Meest gelezen