25 IS-strijders gedood bij grondoperatie internationale coalitie

Bij een door de Amerikanen geleide operatie diep in IS-gebied in het oosten van Syrië zijn 25 IS-strijders gedood. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
Beelden uit de provincie Deir Ezzor (foto archief).

De operatie, die twee uur duurde, werd uitgevoerd door commando's, die door vier helikopters gedropt waren in het dorp al-Koubar in de provincie Deir Ezzor. Die provincie is grotendeels in handen van IS.

Volgens directeur Rami Abdel-Rahman van het Observatorium werd een voertuig met 14 jihadisten aan boord uitgeschakeld. Die zouden van Raqqa, de "hoofdstad"  van IS, op weg geweest zijn naar al-Koubar. Er zouden ook een aantal mensen gevangenen genomen zijn.

Bij een aanval op een waterzuiveringsinstallatie in het dorp werden elf IS-strijders uitgeschakeld, na hevige gevechten.

Het Amerikaanse Centraal Commando bevestigt de operatie maar wil daar niets aan toevoegen. De internationale coalitie tegen IS voert geregeld luchtaanvallen uit tegen IS-doelwitten, maar operaties op de grond zijn eerder een uitzondering.

Meest gelezen