"Barack, we hebben een interessante vacature bij Spotify"

Gaat Barack Obama na zijn presidentschap aan de slag bij muziekstreamingsdienst Spotify? Daniel Ek, Zweeds ondernemer en medeoprichter van Spotify heeft hem via Twitter alvast een interessant aanbod gedaan. Gezocht: "iemand met goede relaties in de muziekwereld".
Beyoncé op de plechtige inauguratie van Obama

Spotify maakte vandaag een nieuwe vacature bekend. De streamingdienst zoekt iemand die de playlists beheert. Een kolfje naar de hand van Barack Obama, zo vindt de Zweedse baas van Spotify.

De voorbije jaren heeft Obama geregeld gealludeerd op zijn muzieksmaak. Zijn persoonlijke vakantieplaylist werd afgelopen zomer binnen de kortste keren de meest beluisterde Spotifylijst. Tijdens zijn kiescampagnes schaarden tal van prominente Amerikaanse artiesten zich aan zijn zijde. Obama heeft tijdens zijn beide ambtstermijnen ook tal van muzikanten in de bloemetjes gezet voor hun verdiensten.

Via een ludieke tweet heeft Daniel Elk Obama uitgenodigd voor een sollicitatie. "Hey Barack, ik heb gehoord dat je geïnteresseerd bent in een job bij Spotify. Deze vacature al gezien?", tweette hij, met een link naar de jobomschrijving.

Vereiste: een Nobelprijs

Om te verhinderen dat andere politieke leiders, die na aankomende verkiezingen misschien zonder job komen te zitten, zouden solliciteren, heeft Spotify enkele bijzonder specifieke vereisten opgenomen in de jobomschrijving.

Zo moet een sollicitant "goede relaties hebben met verschillende artiesten en muzikanten. Als Kendrick Lamar te gast was op je verjaardagsfeest: vertel het ons", zo klinkt de vacature. Lamar kwam afgelopen zomer Obama's 55e verjaardag opleuken. Andere eisen: "een positieve groepsgeest, een uitstekende werkethiek, vriendelijk en warm zijn in de omgang. En beschikken over een Nobelprijs". Obama heeft voorlopig nog niet gereageerd op de jobaanbieding.