"De jurk is roze, met sterretjes"

In 2014 waren een aantal actrices, zoals Reese Witherspoon en Tina Fey, het meer dan beu dat reporters op rode lopers hen enkel maar vragen stelden over hun kleren. Het resulteerde in een opvallende #AskHerMore-campagne, waarbij aan journalisten gevraagd werd om wat creatiever te zijn in hun vragen. Maar hoeveel aandacht die campagne toen ook kreeg, ze valt nu nog vaak in dovemansoren. Dat mocht afgelopen nacht Emma Stone ondervinden. Maar zij maakte daar korte metten mee.

Op de vraag van de populaire tv-presentator Ryan Seacrest om iets over haar Valentino-jurk te vertellen, antwoordde Stone, die later een Golden Globe voor haar rol in "La La Land" mocht ontvangen: "Ze is roze en er staan sterretjes op."

The Washington Post omschreef de reactie als "Touché, Emma!", Buzzfeed News als "100% nailed her answer." Volgens Time wilde de actrice duidelijk niet over haar jurk praten "en hield ze het simpel en kort". De Britse nieuwswebsite Metro vond dan weer, plastisch uitgedrukt, dat Stone "de ingewanden van Seacrest chirurgisch verwijderd had", tot jolijt van de fans van rode lopers.

Ook op sociale media werd Stone geprezen voor haar duidelijke antwoord: