"Ik denk dat u tegen de verkeerde gast praat, meneer"

Vergissen is menselijk. Maar als het in een rechtstreekse uitzending gebeurt, kan het best wel grappig zijn. Zo gingen afgelopen zaterdag Jon Kay en Rachel Burden van het ochtendprogramma "BBC Breakfast" helemaal de mist in toen ze hun volgende praatgast aankondigden, die al bij hen op de zetel zat. Die gast was niet de aangekondigde bergbeklimmer Leslie Binns, maar wel de politieke analist Todd Landman. Toen die laatste de fout opgemerkt had, reageerde Burden met: "Ik keek naar hem en dacht: "Die ziet er eigenlijk toch niet uit als een bergbeklimmer.""

Landman kwam er immers praten over de Amerikaanse politiek. "Ik heb wel wat heroïsche verhalen om te vertellen, maar geen enkele die over de Mount Everest gaat", lachte Landman de vergissing weg. BBC verontschuldigde zich later in een mededeling: "Dit was een oprechte fout, die onmiddellijk gecorrigeerd werd tijdens de uitzending. Gelukkig zagen onze gasten er de grappige kant van in."

Hier beneden kunt u het betreffende fragment bekijken:

Bergbeklimmer Leslie Binns mocht later in de uitzending zijn verhaal komen doen: