Ed Sheeran: "Elke song op dit album is blauw"

Ed Sheeran is terug, en hoe. Deze week lanceerde hij maar liefst twee nieuwe singles: "Castle on the hill" en "Shape of you". Radiozender MNM kreeg de wereldster deze morgen even aan de lijn. Daar beloofde hij dat hij terug naar België zou komen. "Ik ben nog niet 100 procent zeker, maar jullie zullen mij zien."

Ed Sheeran verklapte ooit tijdens een interview dat hij zijn songs in kleuren ziet. Presentatoren Peter Van de Veire en Julie Van den Steen waren dan ook nieuwsgierig naar de blauwe albumkeuze.

Wat blijkt? Een simpele marketingstrategie ligt aan de grondslag van de keuze. "Mijn eerste album was oranje, mijn tweede groen en dit album is blauw. In de cd-rekken springen ze er zo meer uit dan andere dingen. Elke song op dit album is blauw voor mij, Da Ba Dee, Da Ba Da..."

Ook in andere songs ziet de zanger kleuren. Papaoutai van Stromae associeert Sheeran bijvoorbeeld met paars. Hij bekent grote fan te zijn van de Belgische zanger, die hij overigens leren kennen heeft door James Blunt.

Volgend jaar in België?

De zanger beloofde op MNM ook dat hij terug naar België zal komen. "Ik ben nog niet 100 procent zeker, maar jullie zullen mij zeker terugzien."

Wat Sheeran het meeste miste tijdens zijn muzikale pauze?  "Songs uitbrengen en de reactie van de mensen zien, shows spelen en gewoon artiest zijn. Ik ben ook maar een mens en ik geniet van normale dingen, maar het grootste deel van mijn leven is toch op het podium staan. Ik kan niet wachten om terug te komen."

Wereldwijd streamingrecord

Met zijn nieuwe nummers vestigt Sheeran meteen een record. In 24 uur tijd werden zijn twee singles "Castle on the hill" (6,16 miljoen) en "Shape of you" (6,86 miljoen) in totaal 13 miljoen keer gestreamd. Geen enkele artiest deed ooit beter. Sheeran breekt daarmee het Spotify-dagrecord en volgt daarmee One Direction op. De groep liet de eerste dag na de release van "Drag me down" 4,76 miljoen streams optekenen.

Bekijk hier het hele interview