Geëvacueerde Kortrijkzanen mogen even naar huis, morgen werkt Dovo voort

In het centrum van Kortrijk zijn zo'n 150 mensen urenlang geëvacueerd na de vondst van een vliegtuigbom. In de loop van de avond mochten ze naar huis terugkeren. De bom is op dit ogenblik stabiel en er is geen ontploffingsgevaar. Morgen werkt de ontmijningsdienst Dovo verder en wordt er opnieuw een veiligheidszone ingesteld.

De bom werd deze namiddag rond 16.15u gevonden tijdens graafwerkzaamheden ter hoogte van het voormalige CM-gebouw in het hart van de stad.

Binnen een straal van 120 meter rond de Sint-Jansstraat zijn bewoners en bezoekers urenlang geëvacueerd. Het vlakbij gelegen winkelcentrum K werd gedeeltelijk ontruimd, een aantal in- en uitgangen werden afgesloten. Ook de Zwevegemsestraat en de Romeinselaan zijn afgesloten.

Het medisch rampenplan is afgekondigd. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, zal morgen voortwerken. De bom is op dit ogenblik wel stabiel en er is geen ontploffingsgevaar. Morgen moeten de buurtbewoners opnieuw hun huizen verlaten en wordt er weer een veiligheidszone ingesteld.