Get Ready! maakt comeback in originele bezetting

De Vlaamse boysband Get Ready! maakt later dit jaar een doorstart met zijn vier oorspronkelijke groepsleden: Jimmy, Koen, Glenn en JM. Het viertal boekte in de jaren 90 successen met onder meer singles "Laat" en "Diep". De groep viert daarmee alsnog zijn 20e jubileum van afgelopen jaar samen op de planken.
Get Ready! tijdens een van hun talrijke optredens in "Tien om te zien"

"Mijn liefde voor jou is diep-zo-diep", "Laat het is nooit te laat", "Marjolijn, zal ik ooit je vriendje zijn?": midden jaren 90 had Get Ready! een patent op oorwurmen in het Nederlands. Het viertal brak door in 1996 en werd in geen tijd een fenomeen. Na tal van buitenlandse voorbeelden had ook Vlaanderen zijn eigen hyperpopulaire boysband.

In de tweede helft van de jaren 90 volgden de hits elkaar op. Get Ready! mocht in 1997 zelfs het voorprogramma verzorgen van Michael Jackson in Oostende. Rond de eeuwwisseling werd het echter stiller rond de groep. In 2007 verliet Jean-Marie "JM" Desreux de groep, een jaar later volgde Glenn Degendt zijn voorbeeld.

Frontmannen Jimmy Samyn en Koen Bruggemans maakten met nieuwkomers Kenny en Tom een doorstart. Tom werd op zijn beurt in 2013 vervangen door Bob. De groep ging weer optreden en bracht nu en dan een nieuw nummer uit, maar brak daar geen potten meer mee.

Jubileum

2016 had voor Get Ready! een feestjaar kunnen worden. De groep zou dan zijn 20e verjaardag vieren, maar tot een reünie kwam het toen niet. Enkele maanden na het jubileumjaar is de comeback waarover druk werd gespeculeerd dan toch een feit.

Groepslid Kenny Philippaars bindt vandaag de kat de bel aan in een lang bericht op zijn Facebookpagina. Hij kondigt aan dat hij na 9 jaar de groep verlaat, om ruimte te laten voor een doorstart van het oorspronkelijke viertal. Hij bedankt Jimmy en Koen expliciet voor "de mooie jaren", al geeft hij ook aan dat het niet evident was om jaren na de wissel van de wacht nog steeds als "de nieuwkomer" gezien te worden.

"Ik heb voor mezelf beslist om Koen, Jimmy, Glenn en JM de vrijheid te geven om "hun project" op een juiste manier af te sluiten. Voor mij zal Get Ready! eindigen in 2017", schrijft Philippaars. "De optredens die opstaan tot en met 22 april zal ik nog steeds met evenveel enthousiasme afwerken. En ik hoop dat alle fans die ik doorheen deze 9 jaren heb leren kennen nog mag verwelkomen op één van volgende optredens."

Dag Allemaal pakt morgen uit met een exclusief interview met het viertal over hun toekomstplannen. Morgenvroeg is Get Ready! te gast in "De grote Peter van de Veire ochtendshow" op MNM. Daar zullen ze meer tekst en uitleg geven bij hun comeback.