16-jarige scoort met Harry Potter-hiphop: "Nice, maar heisa is toch wat overdreven"

De 16-jarige rapper Noah Mavuela - oftewel Yung Mavu - verovert momenteel het internet met een opmerkelijke Harry Potter-rap. In minder dan één week tijd is zijn clip al meer dan een miljoen keer bekeken. "Het is wel nice en zo, maar ik vind alle heisa toch wat overdreven", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Kijkers van "Hallo televisie" herkennen Mavuela misschien wel. Vorig jaar gaf hij in het programma samen met zijn moeder en broertje commentaar op de tv-programma's die die week op televisie waren. Daarnaast was de jongen al te zien in twee kortfilms.

Nog geen week geleden postte hij zijn eerste videoclip op YouTube. Het gaat om "Black magic", een hiphop-nummer geïnspireerd op Harry Potter. Het filmpje is daar ondertussen al meer dan een miljoen keer bekeken. En ook op Facebook wordt de clip gretig gedeeld en bekeken. 

"Heel onverwacht", noemt Mavuela het in Het Laatste Nieuws. "Een meisje dat vorig jaar in mijn klas zat, was grote fan van Harry Potter. Zij zette mij aan om daarrond wat op te zoeken op het internet. Zo vond ik een remix van de begintune. Die vriendin vroeg om daar eens een rapke op te schrijven."

Zo gezegd, zo gedaan. De jongeman maakte een stukje van zo'n 30 seconden, met succes. De vrienden wilden meer en kregen dat ook in de vorm van een heel nummer doorspekt met Harry Potter-uitdrukkingen.

Ondanks het grote succes blijft Mavuela wel met de voeten op de grond staan. "Het is wel nice enzo, maar ik vind al die heisa een beetje overdreven", zegt hij. "Ik wil bovendien meer doen dan Harry Poter. Ik rap liever over de actualiteit, pesten en racisme. Ik wil andere jongeren inspireren, zoals Woodie Smalls of Stromae mij hebben geïnspireerd."